Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ica stortestar Järvsöuppfinning

Nu börjar Ica testa Järvsöföretaget Tempix uppfinning temperaturindikatorn i skarpt läge på sina lövbiffsförpackningar.

Indikatorn ska testas i två månader på Icas lövbiff, en vara som finns i stort sett i alla Ica-butiker i landet.

– Det finns ett stort behov av att hantera kylvaror på rätt sätt ute i handeln. Då får de högra kvalitet, längre hållbarhet och det blir mindre svinn. Alla vinner på det, säger Mats Nygårdh.

Temperaturindikatorn visar att varan inte har utsatts för för hög temperatur för länge. Då raderas varans streckkod. Utan den går det inte att scanna in varan i butikens kassa.

Aktiebolaget Tempix startades 2008 av Mats Nygårdh, Henry Norrby och ytterligare två personer. På huvudkontoret i Järvsö finns tre anställda, förutom Mats och Henry, även Pär Jansson.

Ny ska också en storkundssäljare rekryteras och en filial i Stockholm öppnas.

Tempix jobbar tillsammans med en engelsk maskintillverkare, ett tyskt pappersbruk och ett företag i Landskrona som gör etiketter.

– Här i Järvsö tillverkar vi aktivatorn, som känner av temperaturen, berättar Mats Nygårdh.

Huvudkontoret kommer att ligga kvar i Järvsö. Där kommer de också att behöva anställa mera folk när indikatorn på allvar kommer ut på marknaden.