Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Segersta badas det!

I samband med det fina vädret kommer även badlusten. Badplatsen Orn ligger intill Segersta och har en ganska lång strand som lockar många. Där plaskas det för fullt när värmen tränger på.

- Vi bor i Kilafors men vi har alltid badat här vid Orn, säger Hans Thyr. Det är hit vi brukar åka, det är nära och bra.

Hans och hans fru Rigmor har slagit sig ner i solskenet vid mitten av stranden.

Badplatsen är en favorit för många. Men Orn är mer än den långa stranden som syns när man kommit dit. Bakom stranden går en liten stig genom skogen och följer man den, då kommer man till badplatsens riktigt speciella ställen.

- Det här är favoritplatsen, säger Tommy Nilsson som sitter i ett litet strandparti i skogen. Jag bor i Varberg men jag åker hellre hit till trakterna under sommaren, och här är det Orn som är speciellt.

En liten bit längre efter skogsstigen hittar vi ännu ett litet strandparti där vi blir hälsad av hunden Sigge.

- Det är perfekt när man har hund att man kan komma bort lite såhär och ha en egen liten plats, säger Ebba Morelius

- Ja det är en riktig pärla det här! säger hennes man Tommy Morelius som ligger på en handduk vid strandkanten. Det här är favoriten, men det finns många fina ställen häromkring. Vi har stuga i Kilafors och det finns tre ställen bara i närheten av den.