Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Reinfeldtland är det billigast för de rika

Timkostnaden för hantverkare har ökat med 20 procent sedan rotavdraget infördes – är någon förvånad?

Alltsedan branschen började subventioneras med skattemedel genom rut och rotavdrag skärs guld med täljkniv. Fast man måste tillstå att det är ett genialt drag av den borgerliga alliansen att införa något som man vet att andra partier är emot. Det är ett genialt sätt att muta folket och "köpa" sig regeringsmakten. "Rösta på oss så får ni starkt rabatterad hemhjälp och ombyggnader". Och de politiska partier som försökt ifrågasätta/avskaffa det betraktas som bakåtsträvare och har tvingats "inse" att det är politiskt självmord att vara emot rot och rut. Jag är beredd att betala skatt för välfärd – vård, skola och omsorg – men inte för feta löner till hantverkare eller för att folk som redan kan betala för tjänster ska komma billigare undan.

Min skatt ska inte gå till subventioner av arbeten som folk kan betala för själv – den ska gå till barn, gamla och sjuka. Skattesystemets legitimitet undergrävs av dessa massiva skattesubventionerade verksamheter som rot, rut och skattesubventionerade restaurangbesök.

Eller så löp linan ut politiker... inför mer skattefinansierade mutor till folket i jakt på våra röster. Skattesubventionera besök hasardspel på nätet och för manlig "eskorttjänst", inför bidrag till barn som besöker sina gamla föräldrar på ålderdomshemmet eller till män som tar disken hemma. Eller så kan ni införa SSA-avdrag (Skattesubventionera allt). Då vinner ni valen och ingen annan politiker vågar vara emot. Voilá.

Relativt välmående inkomsttagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel