Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I protesternas svallvågor

På 80-talet fick hårdrocksgruppen Wasp den kristna högern att skrika i falsett. Enligt dem var musiken satanistisk och motbjudande. Alla vet hur det gick och nu är legendarerna tillbaka för en exklusiv spelning i Kilafors.

Annons

Det har gått nästan en evighet sedan Wasp först skapade kontroverser i det amerikanska bibelbältet och fick Siewert Öholm samt Sveriges pingstvänner att starta korståg mot den smutsiga chock-rocken. Men bandmedlemmarna, anförda av sångaren Blackie Lawless, visar inga tecken på att sakta ned.

– Man måste ha något att göra. Det är som George Burns brukade säga, "du måste ha ett skäl för att gå upp på morgonen". Vad än som motiverar dig, vad du än går igång på, sa sångaren i en intervju för en tid sedan.

Nuförtiden är Wasp inte alls lika kontroversiella som de en gång i tiden betraktades och gruppen har bytt otaliga bandmedlemmar genom åren. I dag har Wasp lagt lite av chockfasonerna, fejkblodet och rebellattityden åt sidan, för att istället låta musiken tala.

Sångaren Blackie Lawless utgör i stort sett hela gruppen och är bandets ansikte utåt. De andra medlemmarna är Doug Blair på gitarr, Mike Duda på bas och trummisen Mike Dupke.

Bandets senaste plattor har tagits emot med öppna armar av fansen, men mött mer ljummen kritik i den tryckta pressen. Deras senaste alster kan bäst liknas vid klassisk hårdrock med old school-vibbar.

Wasp gjorde förra året en spelning på Peace & love-festivalen i Borlänge och i kväll, torsdag klockan 23.10, ska de försöka dunka liv i Kilaforsskogarna.