Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I morgon startar rättegången om knivmordet på Yazan Alosh – så kommer den att gå till

På torsdag startar rättegången om knivmordet på Yazan Alosh.

Annons

Fyra unga är åtalade för inblandning i mordet. Med start på torsdag ska tingsrätten gå igenom bevisningen i den omfattande utredningen. Flera personer ska också få vittna inför domstolen.

– Målet är utsatt på sex dagar, säger tingsfiskal Nathalie Stenmark.

Se även: Vi sände live där åklagaren kommenterade åtalet. Se reprisen här

Eftersom det är en lång rättegång med många involverade, förstärks rätten så att det blir dubbla juristdomare. Förutom Nathalie Stenmark ska även lagman Christer Forsberg döma, tillsammans med tre nämndemän från Hälsingland.

Det gör att om någon av domarna skulle bli sjuk så kan rättegången fortsätta ändå.

Se tv-inslaget: Mordrättegången kan stängas för åhörare

Enligt planen för torsdagen ska kammaråklagare Christer Sammens inleda med att redogöra för vad de fyra åtalade anklagas för.

Läs mer: Den mordåtalades advokat: "Det kan ha funnits ytterligare någon kniv"

Yazan Alosh familj får via sitt målsägandebiträde möjlighet att föra fram anspråk på skadeståndskrav. Den pojke som höggs i bröstet, har också ett målsägandebiträde som ska stötta honom.

De fyra åtalade ska sedan via sina advokater meddela vad de har för inställning till anklagelserna, om de erkänner eller nekar. Därefter ska åklagaren gå igenom vilken bevisning som finns.

Se tv-inslaget: Misstänkt erkänner att han grävde ner kniven

Efter den första dagen blir det ett avbrott innan rättegången fortsätter 2 februari. Vittnena är inbokade 3–4 februari samt 15 februari.

Efter det blir det slutanföranden från åklagare och advokater, och det finns en reservdag den 18 februari, om allt inte hunnits med innan dess. Sedan kan det ta ett par veckor eller mer innan domen meddelas.

Se mer om hur en rättegång går till: länk till Brottsoffermyndighetens rättegångsskola

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik