Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Ljusne får man kämpa

När man läser alliansens insändare i badfrågan blir man inte förvånad. Det är inte första gången Ljusneborna fått kämpa, och gjort det bra.

Annons

Baden har vi räddat flera gånger med ideella krafter.

Vi kräver inte full kommunal service som erbjuds på andra orter. Vi har inga anställda, men vi har duktiga ideella, intresserade privatpersoner som hjälps åt!

Vi, som följde Parkbadets kamp förra sommaren när föreningen och andra krafter kämpade, jobbade på semestern och offrade all fritid för att rädda badet, som finns till för hela kommunen. Trots att Ljusne ligger vid havet och älven finns inget annat här än Parkbadet.

När det gäller Innebadet finns det en styrelse och en väl fungerade arbetsgrupp, som på fritiden, helger och kvällar ser till att det fungerar med teknik och öppettider. Hallen är ofta uthyrd, tom på nyårsafton. Badet utrustades för funktionshindrade med lyftanordningar och andra hjälpmedel. Vi är många som passerar där under en vecka 10 månader på året.

Och det står ju till skolans förfogande, så man slipper slösa undervisningstid med att ta bussen till stan för att lära sig simma. All undervisningstid behövs effektivt.

Sedan det här att alliansen tycker att det flyger stekta sparvar i munnen på Ljusneborna. Det måste vara så att man varken ser eller hör när man tycker det. Har man aldrig varit här?

Kolla gator och vägar, belysning!

I Ljusne får man kämpa för allt, och gör det också, ofta tillsammans i föreningslivet..

Det här handlar ju inte bara om nöje, det handlar om vår hälsa. Vi vet att det är viktigt med motion och rörelse. Bad är en lämplig verksamhet för alla åldrar. Det finns faktiskt läkare som skriver ut det på recept och då är det viktigt att det är tillgängligt för alla.

Vänliga badhälsningar

Birgitta Tapper

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel