Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyvleri kräver miljonsatsning

För att "Stallet" i Strömsbruk ska kunna bli hyvleri krävs en satsning på en miljon kronor. Tre personer kan få jobb på hyvleriet.

Den ramfabrikör som är intresserade av att köpa det så kallade ”Stallet” i Strömsbruk tror att det planerade hyvleriet inledningsvis skulle behöva ha tre anställda. ”Stallet” ligger i direkt anslutning till Strömsbruks skola, där ramfabrikören redan tidigare har tillverkning. Men för att förvandla lokalerna i "Stallet" till ett hyvleri krävs investeringar på närmare en miljon kronor. Det framkommer av de kompletterande handlingar som skickats in till byggnadsnämnden i Nordanstig.

HT har tidigare berättat att "Stallet" eventuellt kan säljas till ramfabrikören, som pågrund av ökade listpriser vill starta en egentillverkning. Ärendet kommer att avgöras av byggnadsnämnden.