Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hysch-hysch på rekordstor företagarträff

Det var stort hemlighetsmakeri när 238 lokala företagare deltog i den årliga företagardagen i Söderhamn. Det stora antalet deltagare innebar rekord för evenemanget, som kommunens näringslivschef tror skapar mer arbete i regionen.

Årets företagardag var den fjärde i ordningen och bakom arrangemanget står Söderhamns kommun, organisationen Företagarna och ytterligare några lokala sponsorer.

Som vanligt var det inför festligheterna mycket hysch-hysch kring vad programmet skulle innehålla.

– Det är alltid så här, överraskningen är en del av konceptet, säger Kent Lundquist, näringslivschef i Söderhamns kommun.

Syftet med dagen är att ge lokala företagare chansen att nätverka, under avslappnade och trevliga förhållanden. Företagardagen är kommunens sätt att skapa Gnosjöanda, enligt Kent Lundquist.

– Det finns företag som arbetar dygnet runt vägg i vägg med varandra men som ändå inte vet vad den ena håller på med. Genom att skapa en mötesplats för dem blir det möjligt med nya affärssamarbeten.

Under dagen och kvällen fick företagarna delta i aktiviteter så som körsång och kajakpaddling.

Årets träff innebar också ett nytt deltagarrekord, som ökade från 175 till 238 personer.