Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyreshus ska rivas

Hyreshuset på Centralgatan 16 i Iggesund ska rivas. Anna-Lisa Andersson och Inga-Britt Eriksson hör till de hyresgäster som ska evakueras.

Sprickor i putsen och trasiga persienner är synen som möter den som parkerar utanför Centralgatan 16 i Iggesund.

Men det är ingen vits att rusta de två hyreshusen. Bland annat behöver tak, fasad och fönster åtgärdas och kostnaden skulle nära nog uppgå till priset för nyproduktion. Därför har Hudiksvallsbostäder beslutat att riva husen.

Beslutet fattades formellt på ett styrelsesammanträde som hölls den 14 september och på torsdagen informerades hyresgästerna.

- Det är helt åt helskotta, tycker jag. Det här är ett sådant lugnt område, säger Anna-Lisa Andersson, som bott i huset i nio år.

Hon får medhåll av sin syster Inga-Britt Eriksson, som flyttade in i samma trappuppgång för fem år sedan:

- Det är otroligt trivsamt här på backen. Men, säger hon och ser sig omkring, jag brukar säga det; att vi bor på den finaste platsen men i det fulaste huset.

Hyresgästerna i de tolv lägenheterna kommer att evakueras till tomma lägenheter i Iggesund eller i Hudiksvallsbostäders övriga bestånd.

Rivnings- och evakueringsarbetet inleds tidigast våren 2011, och beräknas kosta 1,1 miljoner kronor. Hudiksvallsbostäder räknar med att en rivning skulle medföra sänkta driftskostnader med 400 000 kronor per år.