Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster i Gnarp får lugnande besked

Hyreshusen i Gnarp, som såldes för 12,5 miljoner, kommer att rustas upp.

Läs också: Mångmiljonaffär i Gnarp – 30 lägenheter har sålts

För hyresgästerna i Gnarp innebär det ingen skillnad mot tidigare att husen bytt ägare.

– Det kommer inte hända något speciellt, utan vi fortsätter på samma spår som tidigare.

Det berättar Pär Sköld, som är delägare i bolaget Gnarp Fastighets AB som köpt fastigheten. Han sköter förvaltningen av de fyra hyreshusen och en pizzeria. Totalt är det 30 lägenheter på fastigheten.

Läs också: Konstnärer och hantverkare öppnar sina ateljéer

Han svarar via e-post på våra frågor och har avböjt intervju i dagsläget eftersom de precis tillträtt fastigheterna och "jobbar för fullt med att få ordning på allting".

Däremot flaggar han för att husen kommer att rustas upp under sommaren för att få ett finare utseende.

Pär Sköld ser många fördelar i Gnarp.

– Vi har köpt husen för att vi tycker de har stor potential. Gnarp ligger strategiskt längs med E4:an, med bra pendlingsavstånd till både Hudiksvall och Sundsvall. Om en inte allt för avlägsen framtid kommer det finnas snabbtåg på sträckan och då kommer Gnarp att ligga ännu närmare dessa städer när restiderna förkortas, förklarar han.

Per Sköld har uppdrag som ordförande eller ledamot i 11 aktiva bolag och är bosatt i Stockholm. Att han är aktiv i många bolag förklarar han med att ägarna till Gnarps Fastighets AB sedan tidigare äger flertalet fastigheter.

Läs även: Gnarps tidigaste vårtecken lockar tusentals bilentusiaster varje år: "Det är som julafton"