Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster får hjälp att flytta

Styrelsen och ledningen är eniga: hyresgäster i Grönviken som drabbats av olägenheter i sina lägenheter ska få hjälp, både med boende och kostnader.

Förekomsten av mögel i krypgrunden i husen har fått flera hyresgäster att kräva kompensation för bland annat hälsobesvär. Styrelsen för Nordanstigs Bostäder, NBAB, höll på fredagen ett extrainsatt styrelsesammanträde och diskuterade saken. Beslutet blev att man dels ska vidta åtgärder för att husen så snart som möjligt ska vara problemfria, och dels se till så hyresgäster får hjälp.

NBAB ska både lämna ersättning med 100 procent av lägenhetshyran, alternativt stå för kostnaden för ersättningsbostad, samt verifierade merkostnader om man inte kunnat bo i sin lägenhet.

Säger någon upp sin lägenhet, ska NBAB inte ställa krav på uppsägningstid. Även andra kostnader kan hyresgäster få ersättning för.

Enligt NBAB:s vd, Birger Tellin, ska luftprover tas i vissa utvalda lägenheter på tisdag, därefter avvaktar man svaren innan vidare åtgärder beslutas.