Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllvärmare eller någonting bra?

Annons

God morgon Ljusdal! Ställde för ett par veckor sedan frågan till våra toppolitiker om det blir ungdomarna som får betala för strulet kring Kläppa. Har inte fått något svar och får väl då utgå ifrån att så är fallet.

Med andra ord: den politiska majoriteten driver igenom en förändring som ingen egentligen vill ha och backar sedan när förslaget kritiseras hårt. Resultat: dyrare och en massa oro i onödan. Man ska dock komma ihåg att beslutet att flytta Kläppa är taget och det innebär att en flytt kan verkställas när som helst utan vidare politisk hantering. Vi får se vad som händer inom ramen för det så kallade ungdomspolitiska handlingsprogrammet.

Hyllvärmare eller någonting kreativt och bra?

Den tragiska dödsolyckan på Heden utanför Tallåsen aktualiserar återigen behovet av gång- och cykelvägar i vår kommun. Med den bristfälliga kollektivtrafik som erbjuds ökar naturligtvis behovet av att kunna transportera sig per fot eller cykel ytterligare. Röster höjs för att kommunen ska driva dessa säkerhetsfrågor hårdare mot Vägverket.

Ett vägverk som just nu tycks kunna avfärda det hela med att frågan inte är prioriterad. Önskelistan till Vägverket görs vart femte år av kommunen och i första hand ska man ta hänsyn till sträckor där det vistas många barn och ungdomar. I år är det dags för en ny lista. Vilka sträckor prioriterar Ljusdals kommun i dessa spartider? Blir det någon offentlig debatt i frågan?

Iran, det får bli lite utland nu, har just nu världens blickar riktad mot sig. Det kokar i gamla Persien. Det nyss avslutade valet resulterade i demonstrationer och dödsskjutningar och massarresteringar. Folket hade att välja på diktatur eller diktatur, skillnaden är hårfin men ändå en skillnad. Oppositionen står för en något reformvänligare politik än sittande falang.

Det viktiga är att folk slåss för rätten till förändring, även om den är liten. Den bakomliggande maktkampen bland landets högsta religiösa ledare är det som till slut kommer att avgöra Irans öde de närmaste åren. Trots att man vet att det mer eller mindre är ett spel för galleriet tänds ändå en liten gnutta hopp om framtida demokrati i ett land som spelar en oerhört viktigt roll för världsfreden och relationen mellan muslimer och icke muslimer över hela klotet.

Före den sista juni ska alla hugade spekulanter på de svenska apoteken lämnat sina bud till Apoteket Omstrukturering AB. Klart redan nu är att våra apotek i kommunen kommer att få olika huvudmän. Järvsö hamnar i ett och Ljusdal och Färila i ett annat.

Ska verkligen bli spännande och se vart det här leder. Blir det som när vi avreglerade järnvägen och energiproduktionen? Den sista som fick känna av eventuella fördelar var och är konsumenterna.

Läkemedel är en bransch som omsätter kopiösa mängder pengar över hela världen och Apotekets roll i lilla Sverige har, trots hutlösa priser på vissa produkter, uppfattats som en kvalitets och säkerhetsgaranti.

Alla positiva jämförelser med Norge är inte relevanta eftersom hela handels- och transportstrukturen ser helt annorlunda ut i Norge. Vi får se.

Mer läsning

Annons