Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hygglig start av Arbrå

Arbrå gjorde en hygglig insats i hemmapremiären mot Ljusne.
Det slutade 1–1 i en tät kamp på Solrosens IP i Bollnäs.

Redan från start var det en jämn och tät kamp mellan två tämligen välorganiserade lag som inte bjöd på många öppningar.

Mellan varven var det också rätt tuffa tag, och hyggligt tempo för att vara en premiär i fyran.

Bäst skärpa före paus hade Ljusne, snäppet tyngre som bollförande lag. Men även Arbrå hade sina vassa framstötar, de bästa kom från högerkanten med regi av elegante backen Andreas Wiréns känsliga högerdoja. Men bästa chansen kom strax före paus när energiske toppen Viktor Roos var nära att nicka in Magnus Roséns hårt skruvade frispark.

Drygt fem minuter in på andra halvlek fick Arbrås talangfulle 18-åring en ny chans, den här gången från straffpunkten och den effektive (15 mål i fjol) toppen tog hand om den möjligheten.

Men det dröjde bara fem minuter innan reslige backen Marcus Bergenholtz fixade kvitteringen med en smart frispark från vänsterkanten.

Trots en stark avslutning av Arbrå blev det inga fler mål, och tränare Micke Rosén var nöjd med premiärpoängen.

– Jo, och det var nog rättvist med kryss här. Men måste höja oss rejält till nästa match mot Bollnäs på fredag. Då kommer det att gå fortare.

Även Ljusnes spelande tränare Georg Bcheri tog tacksamt emot en poäng i bortapremiären.

– Ett fall framåt för oss, vi var jämnare än tidigare över 90 minuter. Rullar vi på så här så hoppas jag åtminstone att vi ska klara att undvika bottenstriden.