Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hushållsfixarna i fokus

Att Hudiksvall har många sociala företag med framåtanda uppmärksammas runt om i landet. På måndagen fick Hushållsfixarna besök.

Annons

Riksdagsledamoten Penilla Gunther, Kristdemokraterna, vurmar speciellt för de sociala företagen och passade på att hälsa på Hushållsfixarna i samband med en rundresa i länet.

– Ibland känner jag mig som en missionär, för kunskapen omkring de här företagen är fortfarande ganska låg, berättar hon vid fikarasten.

Penilla Gunther är ledamot i arbetsmarknads- och näringsutskotten.

– Det är viktigt att fler beslutsfattare förstår vikten av att ge människor en andra chans på arbetsmarknaden, förklarar hon.

Penilla Gunther är också ordförande i de arbetsintegrerade sociala företagens intresseorganisation (Skoopi) och känner därigenom verksamhetsledaren Anna Ytell sedan tidigare.

Hon berättade att det finns fyra sociala företag i Hudiksvall och två i Nordanstig.

– Det är mycket informationsbrist åt alla håll. Ändå tycker jag att det är ganska bra här i Hudiksvall. Ibland är man är ute i landet känns det som att Hudiksvall ligger 20 år före, och då har vi funnits i elva år.

Hushållsfixarna har 12 anställda i Hudiksvall och därutöver 20 deltagare och tar inte emot något verksamhetsstöd.