Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hushållsfixarna i fokus

Att Hudiksvall har många sociala företag med framåtanda uppmärksammas runt om i landet. På måndagen fick Hushållsfixarna besök.

Riksdagsledamoten Penilla Gunther, Kristdemokraterna, vurmar speciellt för de sociala företagen och passade på att hälsa på Hushållsfixarna i samband med en rundresa i länet.

– Ibland känner jag mig som en missionär, för kunskapen omkring de här företagen är fortfarande ganska låg, berättar hon vid fikarasten.

Penilla Gunther är ledamot i arbetsmarknads- och näringsutskotten.

– Det är viktigt att fler beslutsfattare förstår vikten av att ge människor en andra chans på arbetsmarknaden, förklarar hon.

Penilla Gunther är också ordförande i de arbetsintegrerade sociala företagens intresseorganisation (Skoopi) och känner därigenom verksamhetsledaren Anna Ytell sedan tidigare.

Hon berättade att det finns fyra sociala företag i Hudiksvall och två i Nordanstig.

– Det är mycket informationsbrist åt alla håll. Ändå tycker jag att det är ganska bra här i Hudiksvall. Ibland är man är ute i landet känns det som att Hudiksvall ligger 20 år före, och då har vi funnits i elva år.

Hushållsfixarna har 12 anställda i Hudiksvall och därutöver 20 deltagare och tar inte emot något verksamhetsstöd.