Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husbil totalförstörd i frontalkrock – två personer döda

Den allvarliga trafikolycka som inträffade på E4 utanför Jättendal blev en dödsolycka.
De två personerna från Hudiksvall som färdades i husbilen har bekräftats döda. Nu har polisen upprättat en anmälan om vållande till annans död.

Det var vid 14-tiden på onsdagen som en lastbil frontalkolliderade med en husbil på E4 i höjd med avfarten mot Mellanfjärden.

Kollisionen var enormt kraftig där husbilen förstördes totalt och en stort räddningspådrag drogs igång där bland annat helikopter kallades in.

Föraren av lastbilen skadades allvarligt i olyckan – men en person som färdades i husbilen dog till följd av sina skador. Det bekräftar polisens presstalesperson Christer Nordström.

Lyssna på insatsledaren om den svåra olyckan

Senare på ondagskvällen bekräftade även Hudiksvalls sjukhus att den andra personen som färdades i husbilen också avlidit.

De avlidna, en man i 70-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern, är hemmahörande i Hudiksvall.

Lastbilschauffören vårdas fortfarande för sina allvarliga skador på sjukhuset i Hudiksvall.

Enligt polisens presstalesperson Christer Nordström är det i nuläget oklart hur dödsolyckan gått till – och man söker därför nu vittnen till händelsen.

– Vi vet inte riktigt vad det är som har hänt och vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med de som kan ha sett något, säger han.

Polisen har nu upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Det är en formell åtgärd som brukar göras i ingångsläget. Vi får se vad utredningen leder till men man måste börja någonstans, säger Christer Nordström.

Den totalförstörda husbilen och lastbilen som var inblandade i olyckan har tagits om hand av polisen för vidare undersökning.

– Vi måste titta på fordonens bromsar bland annat och vi har även dokumenterat olycksplatsen.

Just nu arbetar polisen med att försöka nå dödsoffrens anhöriga – och det kan ta tid.

– De anhöriga bor inte på samma ställe och det gör att det blir lite svårare, säger Christer Nordström.

Läs mer: Långtradare och husbil i krock på E4: "Mycket, mycket allvarlig olycka"

Fyra ambulanser kallades till olycksplatsen och räddningstjänsten arbetade med att ta loss personer genom att klippa upp fordonen. En ambulanshelikopter kallades först in, men den avbeställdes sedan.

Under räddningsarbetet var vägbanan avstängd i båda riktningar och trafiken fick ledas om via länsväg 786.

Se reprisen från livesändningen nedan