Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husägare väcktes av inbrottstjuv

När mannen vaknade stod en tjuv i sovrummet.

Klockan var strax före tre på fredagsmorgonen då en villaägare i Nordsjö fick besök av en inbrottstjuv. En 27-årig man hade gått in i det olåsta huset och rört sig mellan rummen. När ägaren och sonen vaknade uppstod handgemäng. Den 27-årige mannen ska ha hotat husägaren till livet, men skrämdes sedan iväg. Med sig från platsen tog mannen en påse med nycklar och diverse annat stöldgods som denne misstänks ha samlat på sig inne i huset.

Polis larmades och en hundpatrull från Bollnäs åkte ut till platsen för att spana. Tjuven hittades gående efter vägen och greps. Hundarna fick upp spår från byggnaden som ledde till skogen bakom huset. I skogen hittade polisen diverse gods som misstänks vara stöldgods.

27-åringen greps och sitter nu anhållen misstänkt för hemfridsbrott, grov stöld och olaga hot.

Mannen är sedan tidigare är välkänd av polisen. Då misstänktes mannen för sex olika brott. Bland annat häleri, narkotikabrott och för att inte ha stannat på polismans tecken.