Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur ser långsiktsplanen ut?

Jag läser i LjP att kommunen ska köpa tillbaka Folkparken.

Det kan säkert bli trevligt för många, även om jag personligen tror att folkparker är något som aldrig kommer bli ekonomiskt gångbart igen.

En försynt undrar bara, har kommunen råd med detta? Utöver sina lagstadgade åtaganden inom vård, skola och omsorg, planerar man betongpark, konstgräsplan, bandyhall och multisportområde på Östernäs, utveckling av Bränta med ny järnväg, flytt av timmerterminal, fortsatt ansvar för Stenegård, allaktivitetshus och diverse annat som jag säkert glömt.

Sammantaget rör det sig om investeringar i miljardklassen. Hur har borgmästare Bäckman tänkt sig få ihop detta? Höja skatten på nytt? Anledningen att jag frågar Bäckman personligen är att det verkar vara bara han som vet vad som är på gång, Ljusdal har fått sin egen version av Göran "HSB" Persson (Han som bestämmer).

Hur ser majoritetens långsiktiga plan ut, vart står SD och V i alla dessa miljoninvesteringar? Det går inte att göra som ni gör nu, ta en fråga i taget, då är kommunkassan snart tom.

Stefan Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel