Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur mycket får ett litet barn tåla?

Det gäller ett barn på ett och ett halvt år, som i några månader har haft besvär med magen. Det gissades på mjölkallergi men slutade med ett besök på akuten, med svåra magsmärtor.

Det konstaterades uttorkning, och rekommenderades mycket vätska. Efter några dagar försämrades han, och det blev ett besök på hälsocentralen. Läkarens ord: han ler ju mot mig, då kan han inte vara så dålig. Fortsätt att ge honom mycket vätska.

Familjen besökte farföräldrarna i en grannby, och då försämrades han ytterligare. Åkte till deras hälsocentral, och därifrån blev han skickad till sjukhus. Då hade han hög feber och hög sänka. Han röntgades i tron att det var lunginflammation, men röntgen visade inget.

Han låg i två dygn med feber över 40 grader och sänka över 100, och då gjordes ultraljud. Då visade det sig att det var brusten blindtarm, och det blev operation vid midnatt. Personalen förklarade att man skulle ha gjort ultraljud dagen före, men hade glömt det.

Efter några dagar skickades han hem, med penicillin, fortfarande med hög sänka. Efter ytterligare någon dag fick han åka tillbaka med ambulans, i ilfart tillbaka till sjukhuset. Han hade plågor, och svårt att andas. Det blev ny operation, och det visade sig ha blivit en mängd var. En shunt sattes in, och nu har det gått flera dagar, men varet fortsätter att komma. Där är vi nu.

Jag tycker synd om föräldrarna som hela tiden har vistats hos honom, eftersom han har varit rädd och skrikit hela tiden. Som farmors mor anser jag att det har begåtts flera misstag. Att gamla kanske försummas är en sak, men det här är ett litet barn som har hela livet framför sig. Sluta att ta bort personal inom sjukvården, så ni slipper göra förhastade bedömningar på grund av stress.

Britt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel