Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur glatt är Glada Hudik?

HT försöker smyga in en portion granskning i sina reportage om Glada Hudik-teatern. Man granskar dess ledare och finansieringarna. Jag ser tyvärr bara en massa avundsjuka!

I kommentarerna från företrädare för de förtroendevalda hör man att kommunalrådet Holm vill se en ”mindre teater”. Blir Glada Hudik gladare av en mindre teater? Nej nu går ni fel in i frågan och käpprätt på de populistiska minorna. I stället borde den kommunala organisationen med en röst säga: hur kan vi göra Hudik gladare nu med Glada Hudik-teatern? Jag tror att ni missar hela möjligheten till att surfa vidare på framgångsvågen. Försök att marknadsföra och sälja den gladare staden som ligger blott 2 timmar och 28 minuter bort från 08- och 018-området.

Starta byggandet av den gamla Kattvikskajen, lova boende med pendling som i avstånd kan mäta sig med avstånden mellan arbete och jobb i Mälardalen, lova ett nät som ger lika bra standard som i storstaden, lova ett rikt friluftsliv och ett rikt kulturliv. Jag får känslan av att det kamerala ledarskapet tar över och man ska se till balans före det visionära och utvecklande ledarskapet. Fy vad trist i Glada Hudik!

Låt entreprenörer blomma ut likt Pär Johansson, det mår en glad stad bra av. Det smittar och vi som har våra rötter i stan känner stolthet för vad de uträttar.

Man måste tro att ni orkar vända. Ingen gläds åt er dödgrävardebatt om vindkraften. Stan ska nyttja sin huvudsakliga planeringsroll och peka ut och planera för förnyelsebar energi. Gör det på platser där vinden bäst kan omvandlas till el, vi måste våga förnya elproduktionen! Sluta käbbla, kom till beslut. Arbeta tillsammans med industrin och hjälp dem i sina ambitioner, då säkras kanske några arbetstillfällen. Kostnaderna för kraft är en viktig produktionsfråga.

Fiberutbyggnaden ska utvärderas, konsultrapporter visar att man inte styrt. Dyrt men nödvändigt! Ska vi lockas att bo, arbeta och bidra med ny skattekraft är modern IT-infrastruktur en investering som de gemensamma medlen ska täcka. Föredömlig framsynthet i inledningen av projekten verkar schabblas bort av okunniga förtroendevalda eller dåligt ledda projekt. Fy vad tyst och trist i IT-staden. Våga visa ledarskap och skapa fler fiberlösningar.

Sista exemplet på dödskramper är oviljan, oförmågan att hitta lösningar för kongresscenter och Folkets hus. Samla er och lös problemet. Kommunalpolitik måste avideologiseras och bli reell. Förtroendevalda äger beslutsmakten, ni har fått förtroende – förtjäna det!

Ni har några chanser till, ta dem snabbt. Samla er och rid på vågen som Glada Hudik-teatern skapat. Se till att ny debatt tas bland annat med anledning av HT:s journalistiska projekt men hylla dess ledare, de lägger ned hela sin själ för att glädja andra. Men hur glatt blir de bemötta i Glada Hudik?

Anders Kjällman

född, uppvuxen och Glada Hudikbo i själ och hjärta (men tvivlen kom i somras)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel