Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur går det med ringlinjen?

Petra Modée undrar hur det blir med den beslutade ringlinjen i Nordanstig i sommar?

Vänsterpartiet framförde 2013 till budgetberedningen ett förslag om en ringlinje sommartid. Framför allt var tanken att underlätta för dem som vill besöka några av våra mest attraktiva destinationer sommartid. Jag talar då om Mellanfjärden med Trolska Skogen, och Sörfjärden som har Norrlands vackraste sandstrand, som bägge är stora utflyktsmål. Vad gäller Trolska Skogen finns även problemet med för få parkeringsplatser, något som skulle ha påverkats positivt om fler kunde åka kollektivt. Det var inte något som beaktades.

År 2014 lämnade Vänsterpartiet därför in en motion som syftade till att få till en ringlinje med busstrafik sommartid.

På kommunfullmäktiges möte i april i år bifölls också motionen, på sätt och vis. Majoriteten beslöt att uppdra till kommunstyrelsen att verka för en busslinje, på prov sommartid, mellan Gnarps järnvägsstation via Turistbyrån i Jättendal, Mellanfjärden, Sörfjärden och tillbaka till järnvägsstationen i Gnarp. medan Vänsterpartiet yrkade bifall till motionen och dessutom ville vi ge kommunstyrelsen i uppdrag att finansiera ringlinjen.

Nu närmar sig sommaren med stormsteg, men vi har fortfarande inte fått någon klarhet i huruvida busslinjen ska komma igång i år eller ej. Jag undrar nu tre saker:

* Kommer majoriteten att verka för att busslinjen på prov kommer igång under den här sommaren?

* Kommer majoriteten att finansiera en sådan satsning i sin budget för 2017?

* Anser majoriteten att fullmäktigebeslut ska efterlevas?

Petra Modée

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel