Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundpatrull söker efter misstänkt gärningsman utanför Delsbo

Ett larm kom in till polisen vid 20.40 på lördagskvällen om en pågående dieselstöld utanför Delsbo.

Några privatpersoner ska ha kommit på två misstänkta gärningsmän under en dieselstöld. De höll fast en av gärningsmännen tills polisen kom till platsen. Den andra gärningsmannen sprang ut i skogen till fots.

Nu söker en hundpatrull av skogsområdet för att hitta den misstänkte gärningsmannen som försvann ut i skogen. Hur omfattande stölden är och exakt hur den ska ha gått till kan inte polisen kommentera i nuläget.

Strax därefter gav sökandet resultat och även den andre dieseltjuven kunde gripas. På sin Facebooksida skriver polisen att efter cirka 20 minuters spårande av polishunden Dux greps även den andra gärningsmannen.

De två männen är nu båda misstänkta för stöld av diesel. Efter förhör väntar åklagarbeslut huruvida de ska anhållas eller släppas på fri fot.Senare under natten beslutade jouråklagaren att anhålla duon misstänkta för stöld.

Läs även: Flera fastklämda och medvetslösa efter svår kollision på E4 – totalstopp i båda riktningarna