Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humorelit gör komik av sina egna liv

/
  • Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg och Josephine Bornebusch spelar huvudrollerna i

Relationstrubbel, grillneuroser och parmiddagar i terrorregi.

Svenska humoreliten tar sig an medelålderns alla dråpligheter.

- En hel del är självupplevt, säger Felix Herngren.

Annons

Två medelålders par i stiliga Saltsjöbaden, ute på en svajig balansgång mellan relationer, familj och jobb. Det är upplägget i TV 4:s nya humorserie "Solsidan".
- Det handlar om lyckojakten som vi har i Sverige. Att få ihop livspusslet, säger Felix Herngren som regisserar och spelar en av huvudkaraktärerna.

"Vuxna människor" och "Varannan vecka" i ryggen är han långt från ny på att göra humor om medelålderns dråpligheter.
- Det är bra att skämta där man står själv. Det är mycket grejer i serien från mitt liv, mina vänner och min familj. En hel del är självupplevt, säger Felix Herngren.


- Det här med parmiddagshets till exempel. Att man blir bjuden på middag och så ska man bjuda tillbaka och då gäller det att ligga på minst samma nivå. Och gärna att man skruvar upp det lite granna; man lägger till en förrätt också. Det är ett terrorkrig i att balansera parmiddagar på rätt sätt.
"Solsidans" huvudkaraktärer spelas av Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg. Fyra väl etablerade humornamn.
- Vi har spelat in i väldigt stora hus så det har funnits yta för egona att vara intakta, även om vi har spelat in i samma lokal. Det har gått jättebra. Vi har inte så stora egon faktiskt, det är ganska ödmjuka människor på det sättet, tycker jag nog, säger Johan Rheborg.

och Josephine Bornebusch - som båda tar allt större kliv mot rollen som humordrottningar - är "Solsidan" ett steg framåt.
- Det är det absolut roligaste jag har gjort. Det är inte det här sketchiga som vi har gjort tidigare. Det har varit skönt att lämna det, att göra sketcher och ha peruk. Det är så olika humor att det går inte jämföra, säger Josephine Bornebusch.


- Man tänker att det här är det sista jag gör. Jag kommer inte få några jobb efter det här, så tänker jag alltid, säger Josephine Bornebusch.
Mia Skäringer:
- För mig sitter Suzanne Reuter och de andra kvar på tronen. Man lullar runt dem och spelar lite grand så där, säger hon.
"Solsidan" har premiär i TV 4 på fredag.

Mer läsning

Annons