Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultsfred har ännu en bit kvar

/
  • Vid entrén till festivalcampingen i Hultsfred började köerna ringla vid lunchtid på onsdagen, inför festivalens officiella start senare på dagen.

Nu har Hultsfred kickat igång officiellt. Men besökarna var vid lunchtid på onsdagen färre än önskat.

- 21 513 är nära, men vi har trots allt en kapacitet på 25 000, säger festivalchefen Per Alexanderson.

Annons

De första camparna kom för redan två veckor sedan men på onsdagen drog Hultsfredsfestivalen igång officiellt, med det amerikanska bandet Ozomatlis spelning på Pampasscenen. De flesta besökarna verkade vid lunchtid ligga och dra sig i gräset på den stora fotbollsplanen utanför campingentrén, men framåt eftermiddagen började köerna in till festivalområdet att ringla längre.
Hultfredsväder brukar betyda växlande mulet och sol, och årets upplaga ser inte ut att bli något undantag. På första konsertdagen var det visserligen kvalmigt och varmt i luften, men rejäla vattenpölar och lera skvallrade om tidigare regnskurar.

med de ekonomiska bekymmer som förföljt festivalen sedan katastrofåret 2007 behöver Hultsfred komma upp i 25 000 betalande besökare, men klockan 13 på onsdagen hade man bara sålt 21 513 fyradagarsbiljetter.
Festivalchefen Per Alexanderson vill egentligen inte diskutera den ekonomiska situationen förrän sista dagen, men kommenterar det första redovisade resultatet.
- Vi har fyra dagar på oss att sälja mer. Vi hoppas på endagsbiljetterna, säger han och fortsätter:
- 21 513 är nära, men vi har trots allt en kapacitet på 25 000.


- Det kan jag inte svara på, men rent statistiskt ska det gå.

senaste årens förluster har Hultsfred gjort flera förändringar i utformningen, med förhoppningen att attrahera en större publik. Förutom att förlänga festivaltiden till fyra dagar har man stuvat om på kartan, vilket skapade viss förvirring för nyanlända besökare.
I närheten av Hawaii och Pampas finns i år en ny serveringsyta, från vilken man kan höra och till och med se de uppträdande artisterna. Några av scenerna har dessutom flyttats, för att skapa ett centrerat och mer tillgängligt liveområde.
- Vi gör fortfarande en festival för publiken i första hand, säger Per Alexanderson.

Mer läsning

Annons