Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hulte Magnus överlägsen

/
  • Ove A Lindqvist hade inga problem att köra Bergsjöhästen Hulte Magnus till en överlägsen seger

Hagmyren körde eftermiddagstävlingar på fredagen och det syntes på publikplats att många redan åkt till Solvalla för att bevista Elitloppshelgen. Det var i alla fall klent med folk på plats som till att börja med kunde njuta av ett riktigt sommarväder.

Annons

Efter flera skrällar på V5-spelet var det till slut bara ett system som hittade den rätta raden och för det belönades med 159 571 kronor. Systemet var inlämnat på atg.se och var på över 1000 rader och innehöll inget singelstreck.

Leif Jonssons kallblod Hulte Magnus är en riktigt fin travare som vann i överlägsen stil i V5-3 även om det krånglade en del under inledningsvarvet.

– Vi fick dåliga ryggar så jag valde att köra om dem invändigt och han var också väldigt stabil i dag. Det här är en häst som han möjligheter att gå rakt upp genom klasserna, fastslog körande Ove A Lindqvist efter loppet.

I V5-1 handlade det om monté för kallbloden och där var det hemmatjejen Camilla Röste som drog det längsta strået med norske gästen Alm Tindar. Peter Eriksson agerade skrällkusk när han vann V5-2 med Kent Strandbergs Pearl Nightmare till drygt 26 gånger insatsen.

Efter ett lopp i rygg ledaren kunde Anneli Blågul avgöra knappt i en slutstrid med många hästar inblandade. Bergsåkersstoet kördes av sin tränare Hans-Åke Johansson och det var en praktskräll eftersom stoet delade ut hela 50 gånger pengarna i vinnarodds.

Kenth Åkerlund vann V5-avslutningen där han med Per Linderoths Chanel Håleryd tog sig förbi konkurrenterna efter att otroligt vasst slutvarv.

Roger Nygren

Mer läsning

Annons