Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HuFF vann derbyt inför storpublik

710 personer såg Hudiksvall besegra Söderhamn i länsderbyt på fredagen.
2-0 blev slutresultatet efter att laget avgjort matchen i den andra halvleken.
– Man vill alltid vinna ett derby, så just nu känns det skitbra, säger 2-0-skytten Pelle Lööf.

Hudiksvall kom ut lite tveksamt i matchens inledning och hade svårt att få spelet att fungera i den första halvleken. Den farligaste chansen i matchstarten gick till Söderhamn efter 26 minuter, när Simon Åberg fick på ett kanonskott. Bollen träffade kryssribban, studsade upp högt och träffade även ribban en andra gång på vägen ned.

HuFF jobbade sig sakta in i derbyt och började i slutet av halvleken att komma till avslutslägen. Mehmed Hafizovic hade först ett friläge som han brände, och skar någon minut senare in från högerkanten och avslutade strax utanför stolpen.

Den som i stället spräckte nollan var Johan Brolin. I matchens 43:e minut slet han sig loss i straffområdet och kom först med pannan på ett inlägg.

– I den första halvleken spelade vi riktigt dåligt och fick egentligen inte till någonting över huvud taget. Trots att vi hade ledningen så sa vi i halvtid att vi måste ut och visa att vi kan mycket bättre och i den andra blev det i alla fall lite bättre, säger HuFF-tränaren Janne Westin.

I den andra halvleken var det nästan bara ett lag på planen. I den 62:a minuten utökade Hudiksvall sin ledning till 2-0 genom Pelle Lööf, på ett märkligt sätt.

– Jag har väl gjort snyggare mål kan man säga. Jag vann bollen uppe vid hörnet på straffområdet och det enda jag tänkte på var att försöka skjuta. Den tog på en täckande försvarare och jag hade tur att den studsade över Söderhamns målvakt.

Efter målet kontrollerade HuFF derbyt och hade kunnat göra både 3-0 och 4-0. Pelle Lööf fick två chanser till och Lars Olsson träffade Emil Johansson i SFF:s mål med ett hårt skott i magen.

I den 86:e minuten skapade Söderhamn sin farligaste chans när bollen dansade på mållinjen efter en hörna, men närmare kom de inte.

Härnäst väntar en resa norrut för Hudiksvall, när de gästar Boden nästa helg. Och efter det är dags för kval i svenska cupen.

– Det är en härlig känsla att vinna en sådan här publikfest. Att vi lyckades vinna det här derbyt var helt och hållet en laginsats. Nu ska vi gå all in för svenska cupen. Vi vill gärna uppleva det vi fick uppleva förra året mot Landskrona, men självklart kommer det bli tufft, säger Janne Westin.