Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HuFF vände underläge till seger"Två duktiga killar som kom in och gjorde avtryck"

Två byten i 63:e minuten vände matchen.0-1 blev 2-1 och inhoppande Cihan Sener blev stor matchhjälte.– Jag visste att jag skulle hoppa in och avgöra. Jag sa det till polarna innan matchen, säger Cihan Sener.

Annons

Hudiksvalls FF fick en riktig mardrömsstart i hemmapremiären mot hårt satsande Sandvikens IF.

Efter bara fyra minuter placerade bortalagets Marcus Hägg in 1-0 bakom Niclas Larsson.

LÄS MER: Vi går in som underdogs

Och Sandvikens dominas fortsatte, fram till 63: e minuten. Då bytte HuFF:s tränare Henrik Åhnstrand in Cihan Sener och Kion King.

– Vi ser att Sandviken är bättre än oss när det inte löser sig i början på andra. Då måste vi göra nånting för att få in energi för att få in lite fräscha ben. Vi har bra spelare på bänken, och det var två duktiga killar som kom in och gjorde avtryck i matchen, säger Henrik Åhnstrand.

I 71:a minuten sköt Pelle Lööf in 1-1 och bara fem minuter senare avgjordes matchen. Haris Camo la en perfekt frispark som inhoppande Cihan Sener nickade i mål.

– Vi tränade på den innan. Jag visste att Haris skulle göra inlägget exakt där på straffpunkten. Sedan träffade jag bollen lite i bakhuvudet, så det var lite tur, men ändå skönt, säger matchvinnaren och fortsätter:

– Jag presterade dåligt under veckan så tränaren sa att jag skulle få börja på bänken. Jag är alltid taggad, men jag var extra tagga idag.

LÄS MER: Våfflans sköna återkomst

Henrik Åhnstrand var nöjd efter segern.

– Härligt. Vi hade räknat med att de skulle pressa oss. Vi ville att de skulle ha lite mer boll, och lät de ha det i början. Sen orkar de inte riktigt och då öppnas ytorna upp som vi kan använda, säger tränaren.

Ni slog seriefavoriterna. Hur bra är ni?

–Vi får se. Vi har bara spelat två matcher än, sägerÅhnstrand.

I och med segern går HuFF upp i tabelltoppen efter två omgångar.

>>>> Se reprisen av matchen här

Fotboll – Division 2 Norrland

Hudiksvalls FF–Sandvikens IF 2–1 (0-1)

0-1 Marcus Hägg (4), 1-1 Pelle Lööf (71), 2-1 Cihan Sener (76)

Domare: Henrik Molin

Publik: 261