Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HuFF:s ständige målskytt Lööf laddar i skuggan för måndagens heta derby: "Dagsformen blir avgörande"

En solig och sommarvarm söndag i Hudiksvall. Den tillbringade Pelle Lööf mest i skuggan med att ladda för måndagens heta derby i tvåan mot Söderhamn. – Lättare träning, sedan äta bra och vila, säger den 25-årige målskytten.

Han har de klart lägsta oddsen att bli måndagens matchvinnare.

Läs mer: Avgjorde i premiären

Pelle Lööf är en stabil leverantör av mål i Hudiksvalls FF, och det inte minst i de laddade derbymatcherna mot Söderhamn.

När HuFF vann fjolårets hemmamatch på Glysis med hela 5–1 stod Pelle Lööf för två av de mer avgörande målen.

Läs mer: Vände underläge till seger

– Då kom vi från en förlust i DM, och var fyllda av revanschlust. Och var ganska överlägsna, den gången, säger Pelle Lööf.

Bortamatchen på hösten blev tuffare, och avgjordes först i den 90:e minuten.

Målskytt och matchhjälte? Pelle Lööf, såklart.

– Jo, den är ju en match man inte glömmer i första taget, säger den vasse forwarden som de senaste fem åren hört till tvåans bästa målskyttar.

Förra säsongen slutade han på andra plats i skytteligan med 17 mål. Och han har startat den här säsongen i samma effektiva stil med sex mål på de fem första matcherna.

Hela fyra mål kom i ett stim i hemmamatchen mot Friska Viljor.

Det är tangerat personbästa för Lööf, men samtidigt inget som får en lojal lagspelare att drabbas av hybris.

– Visst, jag har en tydlig roll, och alla lag behöver ju spelare som suktar särskilt efter att göra mål. Men samtidigt behöver en målskytt ett lag som suktar efter att vinna också. Det hänger ihop, och det handlar ändå om att värdera lägen, säger Pelle Lööf, som heller ser sig själv som en kugge i kollektivet än den där egoistiska "ensamvargen" till målskytt som ser en målchans i alla möjliga, och omöjliga, lägen.

Läs mer: Lööf om de långa resorna

– I längden tror jag man vinner på att i grunden vara en lagspelare.

Det har både han själv och laget också bevisat, som ett ett etablerat topplag i tvåan.

Även den här säsongen har startat stabilt, med ett HuFF på andra plats, två poäng efter ledande Sandviken men också med ett nytänt Söderhamn som skuggar.

– Det är såklart en klyscha, men det absolut viktigast för oss är att hålla fokus kort på varje match och inte grubbla så mycket över det större perspektivet. Det är en lång serie, och vi vet vad som krävs. Men visst, vi har startat med en lugn och bra balans, säger Pelle Lööf, som inte drar några växlar på fjolårets derbysegrar mot SFF.

Det är nya förutsättningar som gäller – igen.

– Det är alltid särskilt laddade matcher, där jag inte tror att hemma eller borta spelar så stor roll. Det gör däremot dagsformen och förmågan att vara fokuserad, säger Pelle Lööf, till vardags sin egen boss i företaget som sysslar med att arrangera events och förverkliga visioner.

– Som sin egen gäller det att vara disciplinerad, och ha ett driv i det man gör. Det gillar jag, både i jobbet och på fotbollsplanen.

Återstår att se hur långt det räcker i kvällens derby, en av de hetaste matcherna i Hälsingland och som direktsänds på hela.halsingland.se.

Se också: Vi sänder derbyt mellan Hudiksvalls FF–Söderhamns FF i herrtvåan, start klockan 18.50