Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HuFF räckte inte till

Hudiksvalls FF ställde upp defensivt, men GIF Sundsvall spelade sig både runt och igenom.

Det var GIF Sundsvall som satte an tonen redan från avspark, inför 732 åskådare. Via kanterna, främst den högra med Robert Lundström och Simon Helg som radarpar, försökte Giffarna ta sig förbi ett tätt spelande Hudiksvallsförsvar. Men hemmalaget försvarade sig väl och motade bort GIF-spelarna som ofta tvingades ta stressade avslut från långt avstånd.

Halvlekens bästa chans måste ändå tillskrivas Hudiksvall som genom Per Lööf fick ett friläge efter en riktig indianare signerad Marcus Danielson. Tommy Naurin var dock snabbt ut och parerade bollen. Men så, i den 44 minuten. slog Simon Helg ett perfekt inlägg till Johan Eklund som helt fri kunde skarva vidare bollen mot Niclas Larssons bortre hörn. Och helt plötsligt, ändå lite oväntat, var det storebror GIF Sundsvall som ledde tillställningen.

I andra halvlek fortsatte GIF Sundsvall att trycka på och skapade ett gäng hörnor och halvchanser de första tio minuterna och HuFF var tillbakapressat. Till slut orkade inte hälsingarna stå emot och på en hörna från Simon Helg nådde en högt hoppande Marcus Danielson som, ändå, relativt enkelt kunde knoppa in 0-2. Sedan öppnade matchen upp sig en aning och Hudiksvall tilläts komma upp i ett par vassa anfall, samtidigt som GIF hela tiden försökte spela sig runt HuFF-försvaret. Ett försvar som skötte sig riktigt bra matchen igenom.

De avslutande 20 minuterna av matchen genomfördes i ett ganska lågt tempo där Giffarna snarare försökte kontrollera matchen än att utöka sin ledning. Samtidigt märktes det att spelarna i Hudik inte riktigt orkade genomföra någon form av slutpress. Giffarna vann stabilt utan att imponera mot ett defensivt stabilt Hudiksvall.

Nästa lördag väntar nästa cupmatch för HuFF, då allsvenska storlaget IFK Göteborg kommer på besök till Hudiksvall.

Ny text kommer under kvällen!