Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudiksvalls ryttare vann första tävlingen

För första gången visade Nansta Sportryttarförening upp sin anläggning, Tunets Ryttarstadion, i Näsviken i tävlingssammanhang. Detta i samband med att klubben anordnade sin första tävling, en lokal dressyrtävling med klasser från lätt C till lätt A.

Anläggningen stod helt klar våren 2014, och används mest för träning för klubbens ekipage. Men meningen är att klubben ska börja anordna egna tävlingar också, och dressyrtävlingen var klubbens första.

Hemmaklubben hade många ekipage till start, och fick också med sig många fina resultat.

I lätt C:1, kategori B+C, var både ettan och tvåan hemmaryttare. Ella Persdotter/Miss Chica, vann klassen med 71,48 procent, medan Leneli Grönoset/Bentley, var tvåa på 69,44.

I kategori D var det ytterligare en hemmaryttare i topp, Alva Trané/Essenar Zara, som red ihop 68,889 procent. Alva och Essenar Zara reda även hem andraplatsen i den individuella lätt B:1, kategori D, medan klubbkamraten Thula Olskims/Caboy, var tvåa i kategori B. Thula och Caboy var enda startade B-ponnyekipage i lätt A:1, och red där ihop fina 65 procent.

Nanstas Elin Schönborg/Tindra, var placerad fyra i lätt B:1, och tvåa i lätt A:1.

Under tävlingen gick också den tredje och sista lagomgången i division 3, där laget från Hudiksvalls Rid- och Ponnyklubb tog sin tredje raka vinst.

Alla lagryttare tog även individuella placeringar.

Hanna Nilsson/Klein Holland´s Kathie, var trea i lätt B och vann lätt A på 68,29 procent.

– Mellanskritten var superbra och hon var stadig i formen i lätt A, fast hon var lite trött efter alla ärevarv och programmet innan, säger Hanna och skrattar.

Ytterligare Hudikvinster blev det genom Cecilia Bergåkra som vann lätt B:1, kategori C, med Ron, medan Alize Rashid/Knockbrack Hero, var tvåa

I kategori D vann Maya Balazsi/Tip Top.