Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hudiksvalls kommun har blivit okontaktbar

Sedan onsdagseftermiddagen går det inte att få kontakt med Hudiksvalls kommun. Tekniker har arbetat hela natten, men inte lyckats lösa problemen.

Annons

Det går inte att ringa till kommunens telefoner, skicka e-post och det går heller inte att komma in på Hudiksvalls kommuns hemsida, hudiksvall.se.

– Det är ett fel som uppstått i en server och felet är omfattande och påverkar flera funktioner, säger informationschef Annacarin Andersson, vid Hudiksvalls kommun.

Felet innebär exempelvis att det inte går att ringa till äldreboenden som Edshammar i Delsbo.

– Däremot fungerar trygghetslarmen som de ska, säger Annacarin Andersson.

Felsökning pågår av personal från Fiberstaden som ansvarar för driften av kommunens informationssystem.

Det går fortfarande inte att nå Hudiksvalls kommun via telefon, e-post eller webb.

–Tekniker har jobbat hela natten med att lösa det omfattande serverfel som orsakat detta. Vi kan tyvärr inte säga när problemet kommer att vara löst, säger kommunikationschef Annacarin Andersson.

Förutom telefoner och kommunens hemsida berörs även e-postfunktioner. Däremot tycks inte de kommunala bolagens hemsidor vara berörda av serverfelet, exempelvis Hudiksvallsbostäders hemsida är i full funktion.

– Dessutom fungerar personalens mobiltelefoner, så det här är inte ett lika allvarligt läge som för några år sedan då vi fick åka ut till verksamheterna med Rakeltelefoner, säger Annacarin Andersson.

I och med att det går att ringa på kommunens mobiltelefoner kan den personal som är i tjänst hålla kontakt med varandra och omvärlden. Däremot går det inte att nå kommunala telefoner via telefonnummer som börjar med 0650.