Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ZZ Rock provar lyckan i Talang

/

I kväll kliver Hudikbandet ZZ Rock upp på scenen i TV4-programmet Talang. Med sina långa skägg och covers på ZZ Top-låtar gör de ett försök att charma juryn.

Annons

En salig blandning av musiker, artister och andra sorters talanger hade samlats på Oscarsteatern i Stockholm när trion från Hudiksvall rev av sin låt inför juryn. Men hur det gick, det vill inte B Gibbons, eller Bengan Holmberg säga något om innan programmet sänts.

– Man får titta i kväll helt enkelt, säger han och skrattar. Vi åkte ner för att det var en rolig grej, och produktionsbolaget tyckte att det skulle bli bra. Och så fick man ju se hur det funkar bakom kulisserna på en så stor produktion som Talang är.

ZZ Rock har funnits i snart sex år och består av B Gibbons på gitarr och sång, Dusty Payne (Conny Payne) på bas och sång, och Tobias Beard (Tobias Andersson) på trummor. Bandet är en hyllning till det amerikanska rock- och bluesbandet ZZ Top som bildades 1970 i Houston, Texas. Frontfigurerna Billy Gibbons och Dusty Hill, som fortfarande turnerar, är kända för sina långa skägg, och det har ZZ Rock så klart tagit fasta på.

– Det är rätt tacksamt att uppträda som dem, eftersom man kan gömma sig bakom skäggen, säger B Gibbons.

För ett tag sedan var ZZ Rock i Ryssland och spelade för andra gången, och i sommar kan det eventuellt bli en vända till.

– De har en festival med hyllningsband på gång som vi kanske kommer att åka på. Det är alltid en upplevelse att komma dit.

Nästa spelning i Hudiksvallsområdet är bokad till den 23 juli på Möljen i samband med Glada Hudik Summer meet, då tillsammans med Sam Rocket.

Mer läsning

Annons