Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en kortfylld match för Hudiksvalls FF

/

Efter den sena vinsten borta mot Söderhamn i tisdags tog Hudiksvalls FF emot Anundsjö hemma på Glysis Sparbanken Arena på lördagskvällen.
Det blev återigen en match som resulterade i många gula och röda kort.
– Man måste vara stupsäker i sådana lägen, säger HuFF:s tränare Jan Westin.

Annons

Hemmalaget inledde matchen starkt. Första tio hade man ett klart bollövertag och lyckas skapa en halvfarlig chans redan i fjärde minuten genom matchhjälten från i tisdags – Pelle Lööf. Efter 20 minuter hade dock bortalaget kommit in i matchen och började hålla i bollen mer och mer. I 28:e minuten får Anundsjö matchens hittills bästa läge, men bollen tar i stolpen och räddas av Hudiksvalls målvakt Niclas Larsson på mållinjen.

Minuten efter delas matchens första röda kort ut. Redan i minut 15 fick Anundsjös Tobias Stenberg en varning för filmning och i minut 29 plockade domaren Martin Palm fram det röda kortet efter att Hudiksvalls Wille Wallin gått in i en närkamp med dobbarna före. I efterspelet lyckades även HuFF:s målvakt snacka till sig ett gult kort.

– Jag tyckte det hade varit hårt med en varning. Han plockar upp det röda kortet. Då måste man vara stupsäker på att det är utvisning, men det var han inte, säger HuFF:s tränare Jan Westin om utvisningen.

I andra halvlek fick de 253 åskådarna se ett Anundsjö som hade mycket boll och ett Hudiksvall som hade chanserna. Närmast ett ledningsmål var HuFF:s nyförvärv Didier Kony i 62:a minuten efter ett friläge. Men Anundsjös Dejan Dimoski räddade och han tog även returen. HuFF hade ytterligare några chanser i slutminuterna, men om inte Dimoski räddade så viftade linjedomaren för offside.

– Vi ska vinna den här matchen. Vi har flera klara chanser, jag tror knappt de har ett avslut i andra halvlek, säger Jan Westin.

Även Anundsjö råkade ut för domarens röda kort. Två gånger till och med. Det första kom i minut 78 när Tobias Stenberg drog på sig sitt andra gula efter att ha fällt HuFF:s Fredrik Boman i en närkamp. I minut 91 fick även Simon Gustafsson kliva av planen efter sitt andra gula kort för kvällen.

Matchen slutade oavgjort och tränare Westin var inte nöjd.

– Vi tar med oss en poäng och att vi har en riktigt bra moral i laget från den här matchen. Vi spelar hela vägen. Men vi var eniga i paus att vi kunde vinna matchen. Det är surt att vi inte får med oss alla poäng.

Mer läsning

Annons