Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig informationskväll i Hudiksvall lockade reumatiker

/
  • Anna Abrahamsson, arbetsterapeut från Gävle, informerade om dagvårdsrehabilitering. Längst fram satt representanter för Reumatikerdistriktet: Elisabet Eriksson, vice ordförande, Anneli Nordh, kassör och Pia Lennhage, ordförande.

Ett 50-tal medlemmar fick information om rehabilitering när Reumatikerdistriktet bjöd in till föreläsningar i Hudiksvall.

Annons

Reumatikerdistriktet samlades till en informationskväll med föreläsningar på måndagen. Medlemmarna fick bland annat information om patientlagen och rehabilitering av representanter från dagvårdsrehabiliteringen vid Gävle sjukhus.

Läs här: Jenny blev författare i ilskan över sin reumatism

Reumatologienheten i Gävle tar emot patienter från Hälsingland och Gästrikland och erbjuder sammanhängande perioder med koncentrerad vård och rehabilitering flera veckor i sträck, vilket inte går att få i Hudiksvall i dagsläget. Patienthotell finns i Gävle för dem som inte kan åka hem varje dag.

– Vi jobbar för att vardagen hemma ska fungera, sa arbetsterapeut Anna Abrahamsson.

Läs även: Stefan fick fel diagnos – det var inte reumatism

Med sig i Hudiksvall hade hon fysioterapeuten (sjukgymnast) Lena Johansson och Gunilla Sundberg, som sköter administration och koordinerar allt som ska fungera omkring dagvårdsrehabiliteringen.

– Det viktigaste är att man har kunskap om sin sjukdom. Ju mer man vet desto bättre kan man hantera sin situation och för oss är det viktigt att få ut information som kan vara till nytta för våra medlemmar till dem, säger Pia Lennberg, ordförande i Reumatikerdistriktet Gävleborg.

Läs även: Pia Lennbergs insändare om en flexibel sjukförsäkring

Reumatikerförbundet firar 70 år i år. På måndagen var det också Internationella reumatikerdagen, som uppmärksammades på olika sätt.

Mer läsning

Annons