Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi reser trots dåliga tider

/
  • Folk vill ha sina semesterresor, och det är fullt upp hos Mari Ohlsson hos Resecity i Hudiksvall.

Svenkarna fortsätter att resa, trots krisen.

Annons

Svenskarna fortsätter att resa, trots dåliga tider och vikande konjunktur, visar en undersökning som Forex Bank har genomfört bland drygft 1 000 svenskar. Läget bekräftas av resebyråerna i Hudiksvall: folk vill ha sin semesterresa till sol och varma stränder.

– Det är vår bild också. Och vi har sett det vid tidigare konjunkturförändringar också, att folk vill åka iväg ändå, säger Ola Andersson, resebyråchef vid Resecity i Hudiksvall.

Enligt undersökningen drar svenskarna hellre in på annan konsumtion, än att avstå från vinterresan. Den svenska kronan är fortfarande stark, och för svenskarna blir det billigt att leva någon vecka utomlands. Och man tycks inte avskräckas av oroligheter i länder som är populära semstermål.

– Folk har blivit luttrade, och drar sig inte längre för att åka till exempelvis Egypten. Kanarieöarna är oockså alltid populärt, säger Ola Andersson.

Även hos resebyrån Ticket rullar affärerna på ungefär som vanligt, säger Kristina Palm, resesäljare vid kontoret i Hudiksvall.

– Folk reser, det gör de. De reser till sol, bad och värme. Resor till Thailand och Kanarieöarna är populära. December är alltid en lite lugnare månad, men i januari börjar folk planera sina sommarsemestrar, så då sätter bokningen av sommarresorna igång igen, säger Kristina Palm.

Mer läsning

Annons