Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläcka i Näsviken ska lagas under natten

/

Det finns en vattenläcka vid reningsverket i Näsviken och den ska lagas under natten mot onsdag. Många hushåll blir utan vatten under tiden.

Annons

– Vi räknar med att jobbet ska vara klart till i morgonbitti, säger arbetsledare Magnus Andersson vid Hudiksvalls kommuns tekniska förvaltning.

Det vill säga onsdag morgon.

Läckan finns i en ledning under en åker intill reningsverket och den trasiga ledningen upptäcktes i söndags. Men läckaget var inte stort nog för att tömma vattentorenet och därför planerades arbetet till en tid när en avstängning av vattnet skulle vara minst störande.

Det innebär att på tisdagskvällen kl 22.00 startar arbetet med att laga läckan i Näsviken. Under tiden stängs vattnet av för ett betydande antal hushåll i Näsviken. Så här skriver Hudiksvalls kommun på sin hemsida om vilka områden som berörs:

"Berörda abonnenter är alla norr om Inganbadet/Vågen: Sågbäcksvägen, Strömvägen, Norrbovägen, Nybonnsvägen, Per Johans Väg, Hällvägen, Mälensvägen, Malmvägen, Skontastigen, Tussmorvägen, Näsviksvägen norr om Inganbadet."

Mest troligt är det en gjutjärnsledning som har gått av och som måste skarvas. Det är ett tämligen rutinartat arbete förklarar Magnus Andersson. Han ser därför inte något skäl till att inte Näsvikenborna ska kunna duscha innan de åker till jobbet eller skolan på onsdagsmorgonen.

Mer läsning

Annons