Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värvning till norska "Klondyke"

/
  • Thomas Ullberg och Lasse Berg lyssnade på informationen, och ska tänka över erbjudandet från Norge.

Det var stor uppslutning på Arbetsförmedlingen, när rekryterare från Norge informerade.

Annons

Det är lite Klondyke-stämning, lite känsla av guldrusch längs den norska kusten, var budskapet från Kari Mathisen från projektet Kysttrainee och Vegard Kaarbø från Eures-nätverket, som informerade om möjligheter på den norska arbetsmarknaden.

Onsdagens värvningsinsats i Hudiksvall gällde att locka folk till Trøndelag, främst då till Trondheim med närområde utmed kusten. Kari Mathisen och Vegard Kaarbø var nöjda med den stora uppslutningen, och konstaterade att det finns gott om jobb att söka.

– Det var många som var intresserade, och många av dem är unga utan någon särskild utbildning. Men det finns alltid möjligheter, särskilt om de är så intresserade att de tar en tur över till Norge och söker jobb på plats, sade Vegard Kaarbø.

Thomas Ullberg och Lasse Berg var två av de arbetssökande som hade kommit för att lyssna och begrunda. Båda har nyligen blivit arbetslösa, sedan deras tidigare arbetsgivare i åkeribranschen förlorade en större upphandling. Båda är lastbilschaufförer, och båda gick från informationen beredda att överväga åtminstone en tillfällig flytt, och pendling hem till familjerna i Hudiksvall.

– Det verkar intressant. Men det är ju det där med situationen hemma, när man har fru och två små barn, konstaterade Thomas Ullberg, och Lasse Berg instämde:

– Det är klart att det skulle bli en stor omställning, men här har det ju blivit ett riktigt mörker under det senaste halvåret. Jag har ju tyckt att jag har ett bra kontaktnät efter alla år i jobbet, och jag har trott att det löser sig alltid. Nu känns det som om man får fundera på Norge.

Mer läsning

Annons