Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagen välkomnas

/
  • Martin Wennström vid Systembolaget i Hudiksvall gillar en stunds lugn efter helgerna.
  • Carina Olsson vid kommunens interntryckeri trivs med att vardagen är tillbaka.
  • Servicetekniker Ulf Holmsten från Nansta i Forsa tyckte att det kändes bra att jobba under helgerna, när det var lite lugnare på jobbet.
  • Centrumledare Toni Björklund säger att det känns jättebra att komma igång igen.
  • Bodil Fleischer vid Fasett tycker att var tid har sin charm.

Att byta från helgens mysdress till jobbkläder tycks inte tynga humöret. En rundfrågning i samhället visar att vardagen är både önskad och välkommen.

Annons

Till de som starkast upplever kontrasten mellan helgerna och vardagar hör personalen vid Systembolaget. Där är helgerna kring jul och nyår den längsta sammanhängande perioden med rusning under året.

– Det är en väldig kontrast. Förut var det en enorm tillströmning av kunder och mycket logistik. Det är markant lugnare nu, bekräftar Martin Wennström vid butiken i Hudiksvall, medan ett fåtal kunder strosar i butiken.

Han har jobbat för Systembolaget i runt tio år och är van vid svängningarna. Under helgerna har han bara varit ledig de röda dagarna.

– Egentligen tycker jag att det är bättre när det händer något, som vid jul- och nyårshelgerna. Det är bara roligt, förklarar han.

I motsats till honom har Carina Olsson från Harmånger haft ledigt mellan jul och nyår. Hon jobbar vid kommunens interntryckeri och med internposten. Även hon tycker att det är skönt att vara tillbaka i rutinerna.

– Man kommer in i vardagen igen. Om det inte vore vardag så mycket skulle man inte heller uppskatta helgerna, filosoferar hon.

Även för en veterinär har det fungerat att vara ledig. Laura Luoto är på promenad med ettårige sonen Elias och hon berättar att hon varit ledig två veckor över helgerna, men att hon nu är åter i tjänst.

– Det känns bra. Det ger plats för nya tankar. Jag tycker att det räcker med två veckor, summerar hon.

Bodil Fleischer jobbar i en av de butiker som har hårt tryck på sig under december, Fasett i Guldsmeden.

– Som längst var jag ledig fyra dagar över nyår. Det känns ganska skönt nu efter en intensiv jul. Var tid har sin charm, resonerar hon.

Mer läsning

Annons