Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartiet vill ha handel på Kattvikskajen

Vänsterpartiet tar ställning i Medskogsfrågan och föreslår att avsätta den södra delen av Kattvikskajen för handel i stället för Medskogsområdet vid korsningen E4/riksväg 84 utanför Hudiksvall.

Annons

"Hudiksvall måste ha en levande stadskärna" är rubriken på motionen som Vänsterpartiets Elisabeth Swedman och Delshad Saleh har lämnat in till Hudiksvalls kommun. Ett handelscentrum utanför staden kommer inte att bidra till en levande stadskärna, utan kan i stället leda till att små affärer inne i centrum kommer att bli tvungna att stänga eller att flytta ut sina verksamheter till Medskogsområdet för att kunna överleva, befarar de.

De menar också att orterna runt Hudiksvall redan i dag har svårigheter att behålla sina affärer och att handel i Medskogsområdet troligen skulle betyda dödsstöten för de affärer som finns kvar.

För att inte hindra att nya affärsverksamheter etablerar sig i Hudiksvall föreslår de att den södra delen av Kattvikskajen avsätts för handel. Denna placering skulle också vara mer lättillgänglig och som stadsbo behöver man inte använda sig av bil för att ta sig dit, skriver de.

Därför yrkar de att byggnadsnämnden ska få i uppdrag att ta fram en detaljplan för södra hamnområdet som tillåter handel, samt att detaljplanen för Medskogsområdet inte ska ändras.

Mer läsning

Annons