Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandring blir till konst

/
  • Fredrik Strid ska vandra närmare 120 mil med sitt podium innan han är framme i Norge.

Fredrik Strid, skulptör från Månkarbo i norra Uppland, fotvandrar för konstens skull. Senast 28 juli ska han vara framme vid sitt mål. På tisdagen gjorde han ett stopp i Delsbo.

Annons

– Jag navigerar min vandring med papperskartor och en kompass. De flesta nätter tältar jag, men vissa kvällar jag kommer att bo på vandrarhem där jag kan tvätta kläder och ladda mina batterier, säger Fredrik Strid, när vi träffar honom på Kalvstigen, en dryg mil innan Delsbo, där han ska övernatta på Ljusbacken.

Med sig, på något som liknar en golfvagn, har han ett podium som han målar med vit färg varje morgon. I den klibbiga ytan fastar insekter och en massa annat. När målet är nått, efter cirka 55 dagars vandring, ska han ha en rjäl skulptur att visa upp på utställningen i Luktvasslimoen, tre 3 mil norr om kommuncentret Mosjøen, söder om Mo i Rana i Norge.

– Den som vill vandra en sträcka med mig i sommar så är det mer än välkommet, jag är lätt att spåra, säger Fredrik Strid, som via en gps uppdaterar sin position var tionde minut.

Under onsdagen går fotvandringen vidare mot Hassela.

Annons