Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädret gjorde säsongen succéartad för Erik Brodén

/
  • Konceptet med hemlig gäst på sommarspelningarna har blivit succé för Erik Brodén och hans band.

Erik Brodén och hans band förlänger musiksäsongen och gör säsongsavslutning den här veckan i Hudiksvall, Ljusdal och Bollnäs.

Annons

Det innebär en omgång till på torsdag på Rosehill i Ljusdal men en flytt från Söderhamn till Långnäsparken i Bollnäs på fredag. Det är fullbokat i Söderhamn på grund av friidrotts-SM.

Nytt blir det också på onsdagen. Traditionen bjuder att det ska vara Delsbo forngård, nu blir det en Kul på kajen i Hudiksvall i denna extrainsatta avslutningsvecka.

– Det går inte vara så spontan på Bygdegården. Men min gode vän Sigge Hill erbjöd oss att hålla till på hans krog och då blev det Kul på kajen, säger Erik Brodén.

För övrigt blir det precis som på Kul på vallen med en öppningsakt som denna gång blir Tre ögon i bäcken. Sedan blir det ett set med Brodén, Per Engman och bandet innan det är dags för en eller flera hemliga gäster.

Erik Brodén är nöjd med sommaren.

– Det är inget unikt, det är alltid en succésäsong. Men om du ställer publiksiffror i relation till väderleken så är det succé. Ta bara kvällen i hällregn och vi hade 300 personer i sopsäckar. För mig är det en större succé än tusen personer i strålande solsken, säger Erik Brodén.

Han tycker sig därmed ha fått bevis för att han har fått en verkligen musikpublik, en allt mer lyssnande publik med åren.

– För mig är det också viktigt att musiken och kvaliteten måste gå före kändisskapet. 99 gånger av 100 kan du vara säker på att få höra en kändis, men 110 procent av gångerna är det musikalisk kvalitet, säger Erik Brodén.

Största kändisen behöver inte vara bästa kvällen förklarar han.

– Att dela scen med Jakob Hellman och Per Persson när de sjunger Tusen dagar här ifrån, det är sommarens höjdare för mig. Det var också en speciell energi att spela med Dregen i tre dagar, säger Erik Brodén.

På Långnäs i Bollnäs på fredag blir det ingen hemlig gäst utan där spelar Per Engman och Erik Brodén tillsammans för första gången.

– Jag är inte samma local hero i Bollnäs som jag är i Hudik, Delsbo och Ljusdal men de kanske vet att jag spelat med Per Persson i fem år, säger Erik Brodén.

Med sin tidigare summering av säsongen konstaterar han att sommaren går mot sitt slut och frågan är då hur han resonerar inför nästa sommar.

– Vallen kommer jag alltid att fortsätta med och det andra är satelliter som vi tar en diskussion med under vintern. Jag hoppas att det blir en fortsättning, säger Erik Brodén.

Mer läsning

Annons