Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädjar för åldring

Kommunstyrelsens ordförande vädjar nu till Telia om att en 94-årig kvinna i glesbygd ska få fungerande telefon. Allt som behövs är att en tekniker sätter i ett litet batteri.

Annons

Centerpartisten Caroline Schmidt berättar i brevet till Telias informationsansvarige, Björn Berg, att telefonen krånglar för 94-åringen.

– Att inte kunna nå anhöriga via det enklaste fundamentet telefon blir oro; både för 94-åringen och hennes anhöriga, skriver Schmidt.

Kvinnan har ett larm som kommunen ansvarar för och medarbetare kontrollerar det dagligen. Men telefonen krånglar. Telia har lovat att åtgärda problemet, men det drar ut på tiden.

Schmidt skriver att det behövs ett litet batteri för att kunna laga telefonen. Batteriet har skickats via post till Iggesund och hon tycker inte att kvinnan ska behöva åka fem mil för att hämta ett batteri och lämna till teknikern för lagning.

– Skulle inte teknikern kunna ta med sig batteriet så 94-åringen slipper resan på fem mil tur och retur? undrar Schmidt.

94-åringen har haft telefon krångelfritt i stort sett hela sitt liv, men nu fungerar det inte längre, noterar Schmidt och hoppas att Björn Berg via sina kontakter kan lösa problemet.

Mer läsning

Annons