Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädjan till Löfven för Fikru Maru

/
  • Statsminister Stefan Löfven besöker Etiopien där den svenske hjärtläkaren Fikru Maru sitter fängslad.

Det är orimligt att Etiopien ber om fortsatt biståndsstöd samtidigt som de håller biståndsarbetaren Fikru Maru fängslad. Det bör statsminister Stefan Löfven framföra vid sitt pågående besök.

Annons

Den åsikten framför Margareta Sidenvall, aktiv inom Aktionsgruppen för Fikru Marus rättvisa.

Statsministern besöker Addis Abeba 13-14 juli i sällskap med biståndsminister Isabella Lövin och finansmarknadsminister Per Bolund. Det officiella porgrammet för denna FN-konferens handlar om globala hållbarhetsmål, hur de ska uppnås och finansieras.

– Vi menar att det är en enastående chans att på nytt påtala det orimliga i att etiopiska myndigheter håller en biståndsarbetare fängslad utan något skönjbart slut på rättegången, skriver Margareta Sidenvall i brevet till den svenske statsministern.

Den etiopiska domstolen har ställt en fråga till det etiopiska parlamentet i fallet Fikru Maru och därmed är hans ärende inte bara en juridisk rättsprocess. Därmed borde den svenska regeringen vara fri att agera för Fikru Marus frigivande anser Margareta Sidenvall.

Nästa datum i rättsprocessen är annars den 20 juli då parlamentet väntas ge svar på domstolens begäran om rättsligt klargörande kring en ny lag och dess tillämpning i rättegången mot Fikru Maru.

Ledare: Glöm inte Fikru, Löfven

Mer läsning

Annons