Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning om E 4-handel klar

Om det blir klartecken för handel vid korsningen E 4 och riksväg 84 kan Max Hamburgerrestaurang etableras under hösten 2013.

Annons

Handelsutredningen är nu färdig. Många möjliga konsekvenser till följd av tillåten handelsetablering vid korsningen nya E 4 och riksväg 84, såväl positiva som negativa, presenteras.

En fördel som nämns är att eftersom handeln i kommunen kommer att växa, skapas också ett antal nya arbetstillfällen. Samtidigt påpekas det att konkurrensen inom kommunen antas öka i och med att antalet butiker blir fler. Och därför kan det inte uteslutas att någon av de som finns i stadskärnan då slås ut.

För Henrik Vestin, analytiker vid HUI Research, som varit med och genomfört utredningen, är det svårt att säga vilka delar i den som väger tyngst.

– Vi har lyft fram ett antal tänkbara konsekvenser. Det finns alltid en uppsida och en nedsida. Det är upp till kommunen att väga för- och nackdelar mot varandra, säger han.

Kommunalrådet Caroline Schmidt (C), understryker att handelsutredningen är en del av det underlag som ska användas vid det politiska ställningstagandet rörande eventuell nytillkommen handel i kommunen.

– Det handlar också bland annat om en miljökonsekvensbeskrivning som väntas inom de kommande veckorna. Senare kommer det att bli en utställningsfas, där alla som berörs får säga sitt. Det är viktigt med samrådet, att folk får tycka och tänka och ge sina synpunkter, säger hon.

Ett grundläggande antagande beskrivs i utredningen som att all handel är att betrakta som en etapp och att all etablering ska ske inom en relativt begränsad tidsperiod. De första planerade etableringarna är OK/Q8 som beräknas öppna vintern 2012/2013 och därefter Max Hamburgerrestaurang under hösten 2013.

Mer läsning

Annons