Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utökad service på hälsocentralen i Friggesund

/
  • Roland Lodén, styrelseledamot i Bjuråkers PRO, var initiativtagare till mötet igår på Hälsocentralen i Friggesund med politiker från Landstinget Gävleborg, tjänstemän på Hälsocentralen och riksdagsledamoten Per Svedberg (S).
  • Ann-Britt Vestlund, vårdenhetschef på hälsocentralen Delsbo/Friggesund, och Fredrik Röjd, rektor och förskolechef på Svågadalsförvaltningen, Hudiksvalls kommun var två av deltagarna på mötet igår.
  • Lilian Brun, administratör på Frejagården och riksdagsledamoten Per Svedberg (S) var på mötet igår. Per Svedberg kände sig trygg med den verksamhet som bedrivs på Hälsocentralen i Friggesund.

Sänkt åldersgräns från 75 till 65 år för äldreteamet på Friggesunds Hälsocentral, samt utökad läkartid från en till två dagar i veckan. Det redovisades på mötet igår med bland andra politiker från landstinget, tjänstemän och riksdagsledamoten Per Svedberg (S).

Annons

Hälsocentralen i Friggesund är en central för planerade besök och har inte någon akutverksamhet. Det förtydligades under gårdagens möte på Hälsocentralen i Friggesund med representanter från PRO i Bjuråker, Svågadalsnämnden, politiker från landstinget, tjänstemän och riksdagsledamoten Per Svedberg (S).

– Svågadalsnämnden är fortfarande kritisk. Vi vill ha en fullt fungerande hälsocentral med akutmottagning för alla åldrar som är öppet minst fem dagar i veckan, säger Fredrik Röjd, platschef på Svågadalsförvaltningen.

Björn Brink (C) ordförande i landstingsfullmäktige, var nöjd efter mötet.

– Jag tycker att det var ett väldigt bra möte, där vi fick höra PRO:s och lokalbefolkningens bekymmer och farhågor om hälsocentralen, säger Björn Brink.

Mer läsning

Annons