Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga kan få fängelse för rån

Åklagaren vill att tre unga män ska dömas till fängelse för att ha rånat en man i Hudiksvall.

Annons

En natt i april sammanstötte tre unga män med en man vid Tingsvägen i Hudiksvall. Enligt den ensamma mannen frågade trion om han hade droger. Sedan blev de aggressiva.

– Stämningen blir hetsig och de vill se vad jag har i fickorna. De omringar mig. Jag förstår vad som håller på att hända, sa han under onsdagens rättegång i Hudiksvalls tingsrätt.

Mannen berättade att han misshandlades genom sparkar och slag. Han lämnade ifrån sig mobiltelefon, jacka och 250 kronor och sprang sedan till en bekant och ringde polisen.

Polispatrullen fann två av männen, en 19-åring och en 20-åring, samma natt. När en av poliserna slog numret till offrets mobiltelefon, började det att ringa i byxorna på 19-åringen, som stoppat telefonen i sina kalsonger:

– Den började vibrera, så jag blev lite paff, sa 19-åringen inför rätten.

De båda och ytterligare en 19-åring nekar till att ha rånat mannen. Enligt dem gick de ikapp honom för att de ville ha hans telefonnummer och trodde att de kunde köpa droger av honom.

De uppgav att mannen höll i en glasflaska, något som mannen förnekade i rätten. En av 19-åringarna sa att han tog flaskan från mannen och att mannen sedan självmant gav bort sina saker, utan att de använde våld. Domen meddelas om två veckor.

Mer läsning

Annons