Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga får vänta på gratis busskort

Högstadieeleverna i Hudiksvalls kommun får vänta lite på de utlovade gratis busskorten.

Annons

Förra veckan beslutade kommunstyrelsen om fria busskort och beslutet skulle verkställas utan dröjsmål, men troligen görs det först vid månadsskiftet oktober–november.

– Det fanns en ambition från kommunstyrelsen att göra det så snabbt som möjligt, men det tar lite tid att sammanställa namnlistor och trycka upp korten med mera, förklarar kommunchef Bengt Friberg.

Det är eleverna i årskurs 7 till 9 som är folkbokförda i Hudiksvalls kommun som ska få fria busskort.Totalt berörs cirka 1 000 ungdomar av beslutet och tanken var först att hitta en tillfällig lösning till dess att korten är tryckta.

– I så fall måste man lösa det via länskort, då blir det kostnadsbitar som kan bli ganska stora för att få korten redan nu, säger Bengt Friberg.

Enligt honom hade det kostat cirka 600 000 kronor för cirka en och en halv månad som eleverna nu måste vänta på sina kort.

– Det är stora pengar – skattebetalarnas pengar. Och vi har inte lovat något, vi har bara sagt att vi ska göra det så fort vi kan och på ett ekonomiskt rimligt sätt. Nu blir det kanske lite senare än vissa hade hoppats och det är klart att det är beklagligt, men jag hoppas att de har förståelse för att det tar den här tiden.

Mer läsning

Annons