Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulvberget byggs ut med satsning på biogas

/

Nu är Östersund och Sundsvall redo att investera i en gemensam anläggning för biogas. I Hudiksvall finns planer på att utveckla Ulvbergets avfallsanläggning.

Annons

– Vi vill göra Ulvberget till en återbrukscentral och det hänger ihop med biogassatsningen, säger Annika Huber (S) ordförande för tekniska nämnden.

Hudiksvall har inväntat ett beslut från Östersund kommun om biogasen innan beslut om Ulvberget kan fattas. Biogasanläggningen ska i så fall finnas i Sundsvall.

– Vi har en fin anläggning på UIvberget dit kommuner kommer på studiebesök faktiskt. Men vi vill hitta bättre sätt att återbruka det som folk lämnar till återvinning, säger Annika Huber.

Satsningen skulle innebära en ny infart från riksväg 84 och att trafiken inne på anläggningen leds om. Den första stationen ska vara återbruket, med en sortering för att se om föremålet går att använda i sin nuvarande form. Något slags "second hand"-verksamhet alltså där föremål fixats till för att kunna användas. Försäljningen är tänkt att ske i samarbete med ideella organisationer.

I följande steg ska material som slängs sorteras för att kunna återvinnas så som sker i dag.

– Vi hoppas att det går att ta ett beslut om det här innan årsskiftet, säger Annika Huber.

Satsningen är i linje med kommunens beslut om att ha en kretsloppshantering av avfall och material.

Mer läsning

Annons