Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Ny klubbstuga för skoterentusiaster

/
  • Det var inte helt enkelt, men till slut fick skoterklubben Lokatten sin första klubbstuga på plats.
  • Klubbens ordförande Per-Åke Persson tror att det kan bli ett utflyktsmål för många, året runt.

Under torsdagsförmiddagen fick skoterklubben Lokatten sin allra första klubbstuga.

Annons

- Det här blir ett stort lyft för oss, säger ordförande Per-Åke Persson.

Tidigt på torsdagsmorgonen inleddes sommarens stora projekt för skoterklubben Lokatten – att flytta den nya klubbstugan från Lökmo till Finnberg, strax norr om Hallbovallen. När den nya klubbstugan äntligen kommit på plats var klubbens ordförande Per-Åke Persson nöjd.

- Det här känns väldigt skönt. Tanken är att det ska bli en utflyktsstuga som är öppen för alla. Det är ett väldigt fint och öppet läge, säger han och blickar ut över skogsutsikten.

Klubben planerar nu att rusta upp stugan så att den kan användas när skotersäsongen drar igång. Om allt går enligt planerna ska även en ny skoterled färdigställas i området. Den ska sträcka sig från Finnberg till Hallbovallen. Lokatten skoterklubb, som grundades av skoterentusiaster från Forsa redan 1980, har i dag runt 30 mil skoterleder att sköta och 138 medlemmar.

För skoterfantaster kommer klubbens första klubbstuga som en fantastisk nyhet, men Per-Åke Persson betonar att betydligt fler ska kunna använda den.

- Det kan också bli ett bra skidutflyktsmål. På sommaren kan det eventuellt användas till vandring och ridning, säger han.

Mer läsning

Annons