Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Glad gala prisade profiler

/

Knepet för att bli Årets Glada Hudik-bo verkar vara att åka på semester när galan går av stapeln. Precis som i fjol kunde pristagaren själv inte närvara, men glad var han ändå.

Annons

Förra året var det premiär för Glada Hudik-galan, som har kallats Hudiksvalls egen Oscarsgala. Galan startades för att lyfta fram människor som gjort något bra för kommunen, eller som Jens Kristensen, konferencier tillsammans med Ulrika Beijer, uttryckte det skämtsamt, för att "bättra på Glada Hudiks rykte".

Glada Hudik-galan arrangeras av Fokus Glada Hudik i samarbete med Hudiksvalls tidning och det var tidningens läsare som fick rösta fram vinnarna i de olika kategorierna, förutom Hederspriset som en jury hade utsett.

I kategorin Årets förening vann Kooperativet Kraftkällan och Årets kulturprofil blev Barbro Kernby.

Nästa pris som delades ut var Hudiksvalls kommuns glädjespridarmedaljer, som gick till idrottsprofilerna Jörgen Brink och André Myhrer. Båda var också nominerade i kategorin Årets idrottsprestation och där fick André Myhrer ta emot priset.

Till Årets Glada Hudik-bo utsågs Per Löfgren, en omtyckt lärare på Edsta skola i Hög. Per Löfgren själv var på semester, så det var sonen Jesper som tog emot priset.

Ett sista pris återstod att dela ut, Årets Hederspris som delades ut av Cia Olsson.

– Det finns hur många människor som helst som heter Janne Olsson, men det finns bara en Ryon-Janne.

Hon påpekade att hederspristagaren Ryon-Janne har betytt mycket för Hudiksvall, samtidigt som han är en enormt generös människa.

– Skulle alla vara som denna man skulle världen se ljusare ut.

Mer läsning

Annons