Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunbackas kök ärslitet och smutsigt

/

Slitet och smutsigt blir omdömet om köket vid Tunbacka äldreboende i Hudiksvall, efter miljökontorets inspektion.

Annons

Nu får kostenheten ett föreläggande om att åtgärda bristerna, senast 31 december i år.

Inspektionen genomfördes i slutet av oktober, och det var en del brister som avslöjades. Det var slitna fogar i köksgolvet, vilket gör att smuts och matrester fastnar. Det saknades en kakelplatta på väggen i rotsaksrummet, och de stora kyl. och frysrummen hade rost i nederkanten på dörrkarmarna.

Trösklarna i grönsakskylen och potatiskylen var trasiga, vilket försvårar rengöring. Dörrlisten och dörrkarmen till potatiskylen var också slitna och svåra att rengöra. I diskrummet fanns ett rör under diskmaskinen som gör det krångligt att komma åt för att göra rent.

Kemikalier förvarades på en hylla ovanför bänken i grönsaksrummet, fläkten i nedsvalningsskåpet var dammig och livsmedelsinspektören påpekar att den måste rengöras med jämna mellanrum för att damm inte ska förorena maten. Miljökontoret vill också att en hygienzon ska upprättas, så att obehöriga enkelt kan se var man inte får gå in utan skyddskläder.

Eftersom punkterna som rör underhåll har påpekats tidigare får kostenheten nu ett föreläggande om att sätta igång med förbättringsåtgärder. Under år 2011 har miljökontoret flera gånger påpekat att det finns brister i underhållet, och flera kvarstod alltså vid den senaste genomgången. Nu konstaterar miljökontoret att bristerna är av så allvarlig karaktär att det finns risk att den mat som serveras inte är säker.

Mer läsning

Annons